Home  |  Massages  |  In goede handen  |  Meer infoTarieven  |  Contact

 

 

 

 

 

Balansia Massages

Praktijk voor Massage en Therapie

te Apeldoorn

 

 

 

 

In goede handen

 

Ik had zelf de neiging om te veel met mijn hoofd bezig te zijn, en te weinig naar mijn lichaam en gevoel te luisteren. Ik heb zelf intens ervaren hoe heerlijk en helend massage kan zijn, hoe er weer een mooie balans kan komen tussen lichaam en geest. Dat gun ik ook graag andere mensen! Masseren met veel aandacht, respect en gevoel, dat staat bij mij steeds voorop. Dat maakt de massage voor jou, als unieke persoonlijkheid, zo'n heerlijke ervaring. Ik vind het elke keer weer prachtig om te zien hoe mensen genieten van massage, hoe gelukkig mensen na afloop van de massage zijn, hoe dankbaar voor de ontspanning, voor de nieuwe energie, voor de nieuwe balans in hun leven. Zo geweldig! En dat ikzelf tegelijk bij het geven van een massage ervaar hoe mooi het is om niet alleen met je hoofd bezig te zijn, maar ook met je gevoel en intuitie, en hoe ikzelf tegelijk ook telkens weer nieuwe energie krijg, is mooi meegenomen....

 

Ik ben altijd erg geÔnteresseerd geweest in mensen en wat hen bezighoudt. Psychologie heeft altijd mijn belangstelling gehad. Het is ook heel boeiend om het lichaam (en wat die ons te vertellen heeft) als uitgangspunt te nemen. Hoeveel uitdrukkingen in onze taal zijn er niet die aangeven dat iets wat je (psychologisch) meemaakt, lichamelijke consequenties kunnen hebben:

- teveel op je schouders nemen, krijgen

- een arm om de schouders nodig hebben

- schokschouderend

- hardnekkig

- handenwringend

- een vuist maken

- je buik er vol van hebben
- de schouders laten hangen
- zich iets op de hals halen
- met gekromde tenen
- het groeit me boven het hoofd
- het op zijn heupen krijgen

- enz.

 

Soms krijg ik in mijn praktijk te maken met mensen die structureel de balans in hun leven kwijt zijn, of mensen die - soms onbewust - gebukt gaan onder een last als gevolg van nare, soms traumatische ervaringen in het verleden. Ik vind het prachtig als ik deze mensen kan helpen bij de bewustwording, hen kan helpen bij het luisteren naar zichzelf, bij het ontdekken van wat hun lichaam te zeggen heeft, hen kan helpen de waarheid van je eigen lichaam en leven serieus te nemen. Je lijf liegt immers niet... Je kunt bijv. emoties als verdriet (van soms lang geleden) weggedrongen of opgekropt hebben, en het nooit echt een eigen plek hebben gegeven in je leven. Tijdens een massage kun je bepaalde schaduwzijden in je leven ontdekken. Het heeft geen zin om deze weg te dringen en te verstoppen en je anders voor te doen dan je bent. Het mag er allemaal zijn. Het is mooi als je je hiervan bewust wordt en dit een plekje leert geven in je leven. Ook van je goede kanten kun je je tijdens een massage meer bewust worden. Wat kan een massage ook in dit opzicht ontspannend en bevrijdend werken! Je schaduwzijden accepteren. Inzien dat je je energie verspilt door steeds maar tevergeefs tegen de stroom op te roeien. Accepteren dat het er allemaal mag zijn. Dat jij als unieke persoonlijkheid er mag zijn zoals je bent. Ik vind het mooi als ik mensen kan helpen om thuis te komen bij zichzelf, met massage of een gecombineerde vorm van gesprekstherapie en massage. In overleg met de cliŽnt kan ik een behandelplan opstellen. Als het beter is dat een cliŽnt andere, specifieke, professionele hulp ontvangt, verwijs ik hem of haar daarnaar.

 

Denk nu niet dat mijn massagepraktijk vooral bedoeld is voor mensen met problemen. Je hoeft echt niet per se een klacht te hebben om je te laten masseren. Want een massage is ook gewoon heerlijk! En geweldig ontspannend! Massage werkt tevens preventief: veel klachten kunnen hierdoor worden voorkomen. Verwen jezelf en geniet! Massage is een weldaad voor lichaam en geest!

 

Hoe cliŽnten mijn massages en workshops beoordeelden

Extra informatie over mij

 

 

 

------------------------------------

Trefwoorden: masseur, nekpijn, schouderpijn, lage rugklachten, stijfheid, holistische massage